Bij mij thuis
Meubels, verlichting, woonaccessoires … op woongebied is alles te koop. En ook te koop voor iedereen! Hierdoor is het eenvoudig een interieur te kopiëren. Maar hoe leuk is het om er een persoonlijk tintje aan te geven met items die niet voor iedereen te koop zijn? Op deze manier wordt het echt jouw thuis en daarmee een kopie van jou/jullie zelf. In ons huis heb ik ook persoonlijke elementen toegevoegd.
Dé eyecatcher is toch wel het behang met een grote zwart wit foto van ons huis in aanbouw meer dan 100 jaar geleden (zie hierboven). Deze foto hebben we gevonden in het Fries gemeentearchief. Sinds juni 2017 prijkt de foto, met de keurig geklede bouwvakkers die even de tijd hebben genomen te poseren voor dit kiekje, bij binnenkomst aan de muur.
Maar laten we de overige persoonlijke toevoegingen in ons huis niet vergeten; het herbarium vriendlief (gemaakt toen hij 11 jaar oud was) in de hal (voorheen boven de bank), de eerste klompjes en schoentjes van Ronald op de traptreden, de kinderfoto’s van ons beide (eerst in de hal, nu in de slaapkamer) én een fotolijst met daarin de voorpagina uit de Leeuwarder Courant (grootste regionale dagblad van Friesland) van 11 april 2005 (datum waarop wij een relatie kregen).
Ook vind ik dat kringloopvondsten in de categorie ‘persoonlijk’ thuis horen. Niemand anders heeft ze, het zijn geen massaproducten en daardoor uniek!
Tips om je huis te voorzien van een persoonlijke touch
1. Foto’s/afbeeldingen
– Foto’s van vroeger; bijv. van je ouders (trouwfoto), grootouders, de straat waar je bent opgegroeid, een plek die je graag bezocht, je basisschool etc.
– Foto’s van je huisdier(en); bijv. een close-up van je hond.
– Foto’s en/of tekeningen van je kinderen/kleinkinderen; bijv. de eerste tekening die je kind voor moeder/vaderdag heeft gemaakt.
Maar hoe pas ik deze foto’s/afbeeldingen nu toe in mijn interieur? Denk aan fotobehang, canvasdoek, slinger van polaroid foto’s, kussen met fotoprint, tekening (laten) maken van de afbeelding/foto of gewoon een collagewand van foto’s in bijvoorbeeld allemaal zwarte lijsten.
2. Dierbare spullen (met een verhaal)
Dit kan echt van alles zijn! Denk aan een kastje van je grootouders, geboortelepel en/of tegel van jezelf, eerste schoentjes, gereedschapskist van je opa, servies, souvenirs … etc. Grote spullen, zoals meubelstukken, mogen zeker een prominente plek krijgen in je huis. Laat ze opvallen en wees er trots op! En past dat meubelstuk nou niet helemaal in je interieur … geef het een ander kleurtje of gebruik onderdelen ervan. Kleine spulletjes kun je het best groeperen, zodat je een bijzonder plekje in je woonkamer creëert zonder dat het rommelig wordt. Zet bijvoorbeeld je souvenirs onder stolpen bovenop de kast. Heb je geen dierbare spullen? Wellicht kun je eens op ontdekkingstocht gaan in het huis van je ouders en/of grootouders en anders … lees verder.
3. Kringloopvondsten
Vazen, boeken, oude lijsten en schilderijen, stoeltjes, kisten, krukjes, etc. Je vindt het in kringloopwinkels, op rommelmarkten of Marktplaats! Oude spullen combineren met nieuwe spullen geeft je interieur karakter. Combineer je designvaas met een vaas van de kringloop, mix oude en nieuwe eetkamerstoelen met elkaar, gebruik oude koffers als opbergruimte en maak van een stapel boeken of tijdschriften een krukje. Zelf heb ik ook meerdere schatten gevonden op vlooienmarkten en bij kringloopwinkels. Het leuke van deze spullen is dat ze in verhouding niet duur zijn, maar wel zorgen voor eigenheid en persoonlijkheid! Ondanks dat mijn stijl het afgelopen jaar veranderd is, blijf ik de combinatie van oud met nieuw mooi vinden (met tegenwoordig iets meer nieuw).
Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. dit bericht, laat een reactie achter op deze pagina of stuur een persoonlijk bericht via mijn contactgegevens. Ik ben benieuwd welke persoonlijke spullen niet mogen ontbreken in jouw interieur!?